Miks ei leia meie ärikingituste valikust mitmeid levinud looduslikke täiteaineid sisaldavaid plastikust toidukarpe ja joogitopse?

Ärikingitused peavad olema ohutud!

Püüame Ecodisainis igapäevaselt tegutseda selle nimel, et vältida „rohepesu“ ning pakkuda oma koostööpartneritele aina läbipaistvamat ja paremat reklaamkingituste valikut ning teenuseid. Loodussõbralikud ärikingitused on väga kiiresti arenev valdkond. Paljud keskkonnasõbralikud logoga meened on uudsetest materjalidest, mida arendatakse ja täiendatakse pidevalt edasi. Lisaks loodussäästlikkusele on Ecodisaini tootevaliku kujundamisel väga oluline eesmärk ärikingituste ohutus. Mitte keegi ju ei soovi oma koostööpartnerile või kliendile teadmatusest kinkida tervist ohustavaid reklaamkingitusi!

Bambuskiust ärikingitused – logoga kohvitopsid ja lõunasöögikarbid

Bambuskiud on populaarne looduslik plastiku sideaine, vähendamaks uue plastiku tootmist. Kuigi bambuskiudu, nisujäätmeid ja muid sarnaseid looduslikke materjale sisaldavad plastikust toidukarbid ja joogitopsid on väga laialt levinud, ei pruugi need kahjuks olla söögi ja joogi tarbimiseks ohutud. Seda eriti seetõttu, et söögi-joogi tarvitamisel materjale tihtipeale kuumutatakse. Kuna nende ohutus ei ole tõestatud, puudub sellistel toodetel hetkel Euroopa Liidus müügiluba. Müügikeeld kehtib just toiduga kokkupuutuvale plastikule, mille sees on kasutatud looduslikke materjale täiteainena (näiteks bambuse nn jahu, purustatud nisujäätmed, ümbertöödeldud paber, kohvipuru). Endiselt on ohutu ja lubatud toiduks kasutada bambusest, puidust, PLA materjalist, bioplastikust  ja muudest kontrollitud loodussäästlikest materjalidest valmistatud toidunõusid. Samuti on ohutu kasutada looduslikke jäätmeid sisaldavast plastikust tooteid, kui neid ei kasutata otseselt toidu tarbimiseks ja hoiustamiseks.

Millised on loodussõbralikud, aga ohutud toidukarbid ja kohvitopsid?

Olgu mainitud, et Sinu firma logoga kohvitops võib sisaldada looduslikke täiteaineid ning olla sellegi poolest ohutu. See tähendab, et kuigi plastikmaterjalis on osaliselt kasutatud looduslikke täiteaineid, on tops või toidukarp valmistatud selliselt, et toiduga kokku puutuv osa on eraldatud muu toidu hoiustamiseks ette nähtud materjaliga. Näiteks võib seal vahel olla õhuke kiht toidu hoidmiseks sobilikku plastikut. Nii on vähendatud küll plastiku tootmise hulka, kuid samas on materjal söögiks ja joogiks kasutamisel ohutu. Meie suur lemmik rCUP on näiteks selliselt toodetud ja ka kuuma joogi nautimiseks täiesti ohutu! Lisaks rCUPile, mille tootmisel on kasutatud ümberkäideldud kohvitopse (kui äge idee!!) soovitame korduvkasutatavate söögi ja jooginõudena kasutada kuumakindlaid klaasist toidukarpe, joogipudeleid ja korduvkasutatavaid kohvitopse. Need on väga vastupidavad, kannatavad hästi temperatuurikõikumisi ning klaas on väga lihtsasti ümbertöödeldav materjal. Ning meie arvates on need ka väga stiilsed ja ilusad! Ohutu ja loodussõbralik ärikingitus on ka bioplastikust toidukarp või kohvitops, mille matejal on testitud ning vastavuses Euroopa Liidus kehtivate määrustega.

ärikingitused - lõunasöögikarb borosilikaatklaasist

Kuidas oma töötajaid ja kliente korduvkasutatavaid kohvitopse kasutama suunata?

Kvaliteetne logoga termokruus kestab kaua ja säästab oma pika eluea jooksul sadu ühekordseid kohvitopse. See on klassikaline ärikingitus, mis on sobilik kinkimiseks erinevas vanuses ning huvidega inimestele! Samuti on ettevõtte logoga korduvkasutatav kohvitops ideaalne viis, kuidas oma töötajaid ja kliente loodusäästlikuma eluviisi poole suunata. Kohvitopside tellimisel on väga oluline märksõna nende kasutamiskindlus. Soovitame kinkimiseks alati kaaluda pigem kvaliteetseid joogitopse ja termoseid. Kinkides kõige soodsama lahenduse võib juhtuda, et teed oma ettevõttele karuteene – mitte keegi ei soovi kingituseks saada lekkivat või olematu kasutusmugavusega kohvitopsi. Ärikingitused täidavad oma eesmärki, kui nad kannavad Sinu ettevõtte väärtusi! Kui Sinu ettevõttel veel oma logoga korduvkasutatavat kohvitopsi ei ole, on viimane aeg see idee oma ettevõtte koosolekul lauale tuua. Me Ecodisainis aitame hea meelega leida Sinu ettevõttele sobivaima valiku!

ärikingitused - logoga kohvitopsid

Kuidas mina saan maailma paremaks teha?

Kõik head asjad algavad väikestest sammudest. Olgu mainitud, et ka meie Ecodisainis püüame orienteeruda selles „rohetoodete“ virr-varris. See on tõeline väljakutse, mis on ja peab olema pideva tähelepanu all. Kuigi meie tootevalikust ei leia nõuetele mittevastavaid toidunõusid, leidub mujal neid endiselt ringluses väga palju. Seega kui näed nõuetele mittevastavat toodet müügil, siis juhi sellele sõbralikult tähelepanu. Vaid kõik koos panustades saame maailma paremaks (ja teadlikumaks) muuta! Seniks aga võtke oma ägedad loodust säästvad, ohutud ja korduvkasutatavad kohvitopsid kaasa ning haarake meie toredate koostööpartnerite Leib resto ja Lore bistroo kohvi kaasa oma topsiga (hea kohvielamus garanteeritud – järele proovitud!). Nagu kõik meie kliendid, annavad ka nemad omalt poolt panuse planeedi tervise hoidmisesse ja innustavad vähem ühekordseid tooteid tarbima – oma topsi saad neilt kohvi kaasa haarata soodukaga! Õnneks on tänapäeval üha enam toidukohti, kes pakuvad oma kohvitopsiga joogi kaasa ostmisel ka väikest soodustust!

PS! Kui soovid toiduks kasutatava plastiku kohta rohkem uurida, siis saad täpsemat infot PTA kodulehelt või vaadates toiduks kasutatava plastiku lubatud täiteainete ainete loetelu! Alati saad oma ettevõttele vastutustundlike ärikingituste kohta nõu küsida ka meilt!